Poor knowledge is available about residual antimicrobials in food in developing countries. A recent study sound the alarm about antimicrobial drug residues found in pork meat in Madagascar.
Hepatitis E virus (HEV) causes an orofecal disease transmitted through poor hygiene environments, contaminated food (mainly pork products), or by contacts with infected animals. Very little data are currently available regarding the disease in the Southwestern Indian Ocean Islands. We report t...
Impact of farmer education on their knowledge, attitudes, and practices in southern Tanzania: a case for Taenia solium control
Growth performance and carcass characteristics of indigenous Mukota pigs of Zimbabwe.
Tropical Animal Health and Production, Vol. 42, Issue 5
Une approche quantitative de hiérarchisation des risques appliquée à l'abattage de porcs en Europe
Si l’espèce majeure de trichines responsable de la trichinellose est détruite par la congélation, d’autres espèces potentiellement pathogènes peuvent résister au traitement par le froid.
Physical and chemical quality characteristics of warthog (Phacochoerus aethiopicus) meat
to determine the financial efficiency of health and pig management education intervention in reducing the incidence rate of porcine cysticercosis to smallholder pig farmers in Mbulu District, northern Tanzania.
A la Réunion, le boucané Péi est une véritable institution
L’Institut Technique du Porc a réalisé une étude bibliographique afin de mettre à jour les connaissances sur les valeurs nutritionnelles de la viande de porc. Le rapport est disponible sur internet.
Cette étude, réalisée par l’ITP, montre que plus les porcs sont visuellement sales, plus leur peau est microbiologiquement contaminée, ce qui paraît « logique ». En revanche, les résultats montrent également que la charge bactérienne des carcasses n’est pas liée à la contamination microbiolog...
Alors que les conditions hygiéniques dans lesquelles vivent la population ainsi que celles de l'élevage des porcs sont très médiocres, on observe des infestations massives de la population porcine par des cysticerques de Taenia solium... (d'après un article de la Revue Élev. Méd. vét. Pays tr...
Une équipe de recherche franco-vietnamienne (CIRAD/CNSSH-Institut de Sociologie du Vietnam) en socio-économie de l’alimentation a mené une enquête à Hanoi sur la perception par les consommateurs des risques sanitaires et nutritionnels alimentaires.
Contexte actuel, enjeux et projets de recherche sur l'hygiène et la qualité des produits porcins, par une approche méthodologique englobant l'ensemble de la filière porcine vietnamienne.
Loin muscle area is a very important economic trait in the porcine performance test. Loin muscle areas of 163 pigs were evaluated through both the pixel method and empirical formula method (from Livestock Research for Rural Development).
Pigs out to pasture on a large scale is a fairly new occurrence in Brazil, but it represents an area of growing interest. Antibodies to Toxoplasma gondii were found in 86.08% of 115 pigs.
Cysticercosis is one of the most dangerous diseases caused by a parasite that passes from animals to human beings. It is most prevalent in the rural areas of developing countries, from where it can become a threat in urban areas too. Cysticercosis is closely related to economic standards, cul...
One of the survival strategies developed by the residents of urban settlements in the department of Montevideo, is the collection and sorting of household solid waste (organic and inorganic). Among urban solid waste sorters, pig breeders constitute a distinct group. This explains the high inc...
CIRAD © 2007 (Tous droits réservés) - Informations légales - Page mise à jour : 11/06/2007